fbpx

Viestisi viimeinen silaus.

Pintapuolinen oikoluku tai
perusteellinen mylläys – sinä päätät.

Kauniin kielen ei tiedetä koskaan karkottaneen ketään.

Oletko koskaan yrittänyt tulkita kapulakielisiä ehtoja ymmärtämättä, mihin olet sitoutumassa? Entä jättänyt ostamatta jotakin verkkokaupasta, koska kieliasu sai myyjän vaikuttamaan epäluotettavalta? Tankannut epämääräistä ohjetta ymmärtämättä, miten sinun tulisi toimia?

Niinpä. Vaikka kömpelö kieli voi tuntua kokonaisuuden kannalta merkityksettömältä, se ärsyttää, karkottaa ja johtaa harhaan. Halusimme tai emme, kielivirheet vievät lukijan huomion pois tekstin sisällöstä ja yllyttävät luomaan kirjoittajasta epäedullisia mielikuvia. Nämä päätelmät ovat joskus erittäin epäreiluja.

Kaunis kieli on paitsi hyvää asiakaspalvelua, myös osa brändimielikuvan rakennusta, asiakkaan käyttökokemusta ja joskus jopa omaa oikeusturvaasi.  Ja niin – kauniin kielen ei tiedetä koskaan karkottaneen ketään. Miksi siis ottaisit riskin?

Kielenhuolto voi olla mitä tahansa oikoluvusta perusteelliseen tekstin mylläykseen. Teen huoltotöitä pääasiassa yritysviestinnän, kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden parissa. Opinnäytteiden kanssa ohjaan sinut mielelläni eteenpäin.

Oikoluku ei tee huonosta tekstistä hyvää, mutta virheiden vilinä voi turmella hyvänkin tekstin.

Tiedät kyllä, mitä haluat sanoa ja miten, mutta kielioppi ja oikeinkirjoitus arveluttavat? Valintasi on oikoluku.

Oikoluku sopii varmalle kirjoittajalle – se on pintapuolinen ja tarkka viimeistely, joka ei pureudu syvällisemmin tekstin kieliasuun, ilmaisuun tai rakenteeseen.  Se on viittä vaille valmiin tekstin korjausluku, jossa viilataan välimerkit, oikaistaan oikeinkirjoitus ja korjataan pienet kielivirheet. Tekstin ulkoasu, tyyli ja sisältö säilyvät, mutta silmää kiusaavat pikkuvirheet saavat kyytiä.

Lopputuloksena syntyy huoliteltua kieltä, joka piirtää kirjoittajastaan uskottavan ja ammattimaisen kuvan. Valmis teksti on sujuvaa ja helppolukuista suomea, jossa yhdyssanat ja sanaliitot ovat kunnossa.

Jos kaipaat tekstillesi perusteellisempaa huoltoa, jatka eteenpäin.

Eleetön editointi sujuvoittaa luettavuutta.

Kun viesti kaipaa kirkastamista ja lauserakenteet sujuvoittamista, oikoluku jää toisinaan riittämättömäksi. 

Editoinnissa keskitytään varsinaisten kielivirheiden lisäksi tekstin sujuvuuteen ja rakenteeseen. Käsiteltävän tekstin ongelmia voivat olla esim. pitkät ja monimutkaiset virkerakenteet, lukemista vaikeuttava sanajärjestys tai vaikkapa runsas lauseenvastikkeiden käyttö.

Teen editointityötä mahdollisimman eleettömästi kirjoittajan ääntä kunnioittaen, mutta kuitenkin niin, että lukijan urakka kevenee. Editointi sujuvoittaa tekstin luettavuutta ja tekee siitä helpommin ymmärrettävää.

Tekstisi ulkoasu voi hieman muuttua, mutta asiasisältö säilyy täsmälleen samana. Valmis teksti on hallittua, selkeää ja käyttöyhteyteensä sopivaa kieltä.

Kumpikaan ei ole ihan sitä, mitä haen. Teetkö sellaista tai tällaista?

Kiitos kysymästä, todennäköisesti teen. 

Tekstin käsittely voi olla mitä tahansa toiveesi mukaista tekstin mylläämistä. Olen toiminut paitsi oikolukijana ja editoijana, myös esilukijana, täydentävänä kirjoittajana ja haamukirjoittajana.

Kerro sinä, mitä tarvitset – minä toteutan.

Huoltotöiden hinnoittelu

Huoltotöiden hinnoittelu perustuu käsiteltävän tekstin sanamäärään, tekstin laatuun ja haluttuun palvelusisältöön. Suuri urakka yleensä laskee sanahintoja: mitä pitempi tekstikokonaisuus, sitä matalampi suhteellinen huoltohinta. Tarkan hinnan kokonaisuudellesi saat lähettämällä sanamäärän ja tekstinäytteen (pitkissä kokonaisuuksissa noin 10-15 sivua). Esitetyt hinnat ovat arvonlisäverottomia, ja niihin lisätään alv. 24 %.

Oikoluku

0,03 /sana
  • Pintapuolinen viimeistely
  • Sopii varmalle kirjoittajalle

Editointi

0,05 /sana
  • Perusteellisempi muokkaus
  • Lukijan urakkaa keventävä

Muu mylläys

kysy oma hintasi
  • Mitä haluat
  • Miten haluat

Sanahinnat ovat voimassa teksteille, jotka toimitetaan huoltoon tekstitiedostoina. Hinnat eivät sisällä käsiteltävän tekstin poimintaa verkkosivuilta tai valmiin tekstin syöttämistä tilaajan julkaisujärjestelmään. 

Asiakkaani kertovat